szerda

Mögötted

A második állomás.

A közös munkáról:

"Videóink kísérletek. Kísérletek a művészeti ágak közötti határok elmosására, kép-szöveg-tánc-hang ütköztetésére. Szándékunk szerint a négy különböző műfaj egymást erősíti, találkozásuk során szervesen eggyé válnak. 
A táncosok reagálnak a szöveg és zene rezdüléseire, finomságaira. Semmi sem megtervezett, a mozgás improvizatív. Ugyanis mind a szövegre, mind a képi világra jellemző a szabad áramlás, a - korlátoktól mentes, de önmagától kialakuló - belső rendszer. A vizes papíron szaladó ecsetből kioldódó színek, formák szintén váratlanok, meglepőek. A kikerülhetetlen emberi irányítástól nem mentesek, mégis vannak az anyagnak önálló útjai. Eredendő improvizációk ezek.
Az elhangzó szöveg műfaja verspróza. Felidézi az avantgard és a posztmodern irodalmi hagyományokat. Líraisága, tiszta képi víziói, leírásai különösen alkalmassá teszik a vizualizációra. A szavak ugyanúgy áramlanak, folynak a fülünkbe, ahogy az akvarell kúszik a papír rostjai közé.

A videók kísérletek. 
De »tudod, az élet szerintem kísérlet.
Össze kell rakni az összetört képet.« (Sziámi)"

Tánc és festmény egymásra rétegződő találkozása. Kislámpa, árnyékok, a test körvonala kering a képen, szinte megbújik az akvarell-foltok mögött. Játék. Ki kit ihlet és álmod meg? Ki van a történet előtt és mögött? Mindkét rétegen másról szól a kéz. Az egyiken egy lámpát tartva, a másikon a fekete anyagot kenve mozog. Szinte az eszközökkel (festék, fény) párban. Mindketten egyedül, de mégis együtt élnek. Árnyalatok és összhatások épülnek egymásra és egymáshoz. A videóban egy fiatal zeneszerző (Hideyuki Hashimoto/Japán) letisztult, de feszült zenéje adja a lüktetést. 

Video: Kroli
Festés: Palman Zsuzsi
Tánc/utómunka: Szabó Imola Julianna
Zene: Hideyuki Hashimoto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése